Verdens største tour er PGA, og det er så klart her den største premiepenger er. Nesten tre milliarder. En hiskerlig mengde penger selvfølgelig, og svært høy fortjeneste. Men golf er så mye mer enn bare penger, har det blitt en folkesport, og har blitt mer og mer populært blant oss vanlige folk som liker livet.

Det er mange idretter som ligner på mange utøvere, men med helt andre økonomiske forhold. En faktor hvorfor det er så mye penger i Mexico er sponsorer og langsiktige kontrakter med spillere.

Jordan Spieth av USA spilt inn en hel 12 millioner i 2014/2015. En stor sum i en sesong, men han er flink også. For oss, rekreasjons golfspiller som ikke er en storspiller mottar kan i stedet ta en sjanse til å vinne store penger på Storspiller.

Uansett, og uansett om det er en stor pille eller mosjonist som vi går mot lysere tider, og det er ikke lenge før gresset blir grønt. Med andre ord – nesten på tide å tørke støv av golfkøller og gå ut i solen og duften av våren. Golfbane kan spilles hele året hvis du ønsker å praktisere sin swing, men ingenting slår å gå ut på banen tidlig en morgen og avslutt med kaffe, eller kanskje til og med en god øl.