For de som ikke allerede vet det så ligger altså Halden Golfklubb like ved gamle og ærverdige Fredriksten festning, hvilket gir et veldig spesielt bakteppe og en enestående atmosfære å spille i. Den vakre banen og den praktfulle festningen danner sammen et østfoldsk smykke som alle i omegnen kan være stolte av. De første hullene på banen er ganske likefremme, her er det mer som å gå i et parkanlegg og utfordringene, i den grad de finnes, er ganske forutsigbare selv for den som går runden for første gang. De siste ni er imidlertid langt mer kompliserte og vanskelige å få has på, og har drevet mang en 18th_Green_and_Clubhousespiller nærmest til vanvidd. Det skyldes at det er mye mer skogkledt og kupert, og at vanskelighetsgraden i noen grad skal kompensere for de forholdsvis enkle første ni hull.

Kombinasjonen av den parkmessige opparbeidelsen med naturskjønne omgivelser og gammel furu- og bjørkeskog gir et frodig og romantisk perspektiv mens man rusler rundt banen, selv om det selvfølgelig kan være vanskelig å holde hodet kaldt og nyte naturen hvis det blir litt for mange bogeys. Små vann og andre hindringer bidrar til utsmykningen av banen samtidig som de øker vanskelighetsgraden. Nybegynnere får det svært vanskelig dersom de prøver seg på de siste ni hull uten ganske omfattende forberedelser, så det er best å være rede for dette og oppmerksom på den stigende læringskurven.

Det tar under 5 minutter å kjøre fra sentrum av Halden by ned til Halden golfklubb. Banen er ikke spesielt lang, og det skal gå an å få en runde på 18 hull gjennomført på under 5 timer hvis man ikke roter seg bort alt for mye i skogen. Alt ligger med andre ord til rette for en fin dag med vakker natur, god og rolig mosjon, og flotte utfordringer på Halden golfklubb.